آخرین اخبار
کد مطلب: 77793
امروز جنگ ما جنگ رسانه است
تاریخ انتشار : 1393/01/01
نمایش : 808

به گزارش سلام لردگان به نقل از باشگاه خبرنگاران؛ "سيد عزت‌الله ضرغامي"، رئيس رسانه ملي پس از مراسم رونمايي از 12 محصول برتر خودکفايي صنعت رسانه؛ در جمع خبرنگاران گفت:تفاوت اين نمايشگاه با نمايشگاه قبلي اين است که روز به روز کيفيت عملکرد تجهيزات‌ گذشته رو به افزايش است، کيفيت هم در اين حوزه فوق‌العاده مهم است؛ کيفيت فني براي ضبط تصوير و ارسال تصوير از اهميت بالايي برخوردار بوده و خوشبختانه با سيستم‌هاي اصلاحي و افزايش کيفيتي که همکاران ما در حوزه‌ي شرکت‌هاي دانش بنيان داشتند به نظر مي‌رسد که واقعاً مسئله‌ي کيفيت مورد توجه همه‌ي اين‌هاست.
 
وي ادامه داد: اما در کنار افزايش کيفيت براي قابليت‌هاي عملکردي اين تجهيزات کارهاي جديدي هم انجام شده که در گذشته نبوده است، نوعاً پروژه‌هايي که رونمايي شد پروژه‌هايي است که در گذشته مورد استفاده نبوده با طراحي و اولويت بندي که صورت گرفته و اعتبارات محدودي که همکاران ما داشتند توانستند در اين حوزه‌ها به خودکفايي برسند.
 
رئيس رسانه ملي اظهار داشت: من فکر مي‌کنم با قيمت پاييني که بسياري از اين تجهيزات خواهد داشت به ويژه در حوزه‌ي فرستنده‌هاي ديجيتال که امروز خيلي از کشورها به‌خصوص کشورهاي منطقه و خليج فارس در تماس‌هايي که داشتند خواهان خريداري اين تجهيزات هستند، در آينده اگر برنامه‌ريزي خوبي در کشور بر روي صادرات اين‌ها صورت بگيرد، مي‌توانيم با قيمت واقعا پايين‌تر از کشورهاي سازنده مشابه و با کيفيت خيلي خوب و اداره فني خوب و سرويس‌هاي لازم براي راه اندازي اين مجموعه‌ها،به‌خصوص فرستنده‌ها براي کشورهاي ديگر، واقعا در رقابت با کشورهاي ديگر موفق باشيم.

رييس رسانه ملي تصريح کرد: اگر اعتبارات بيشتري براي حوزه خودکفايي سازمان صدا و سيما فراهم شود؛ که من فکر مي‌کنم واقعاً مثل دوران جنگ که ما در صنايع خودکفايي پيشرفت‌هاي بسيار زيادي کرديم، يعني از فعاليت‌هاي موشکي از يک موشک ميني کات يوشاي 107 ميلي متري که 9 کيلومتر برد داشت و اولين مرحله از توليدات موشکي بود، در صنايع خود کفايي شروع شد و بعد به موشک‌هاي هدايت شونده 2000 کيلومتري رسيديم که همه اينها به صورت بومي توسط فرزندان همين ملت ساخته شد؛ و امروز اگر واقعا دنيا از هر جهت روي ما حساب مي‌کند، از توانمندي‌هاي فکري، علمي و به لحاظ نظامي، اين توانمندي‌اي است که در کشور وجود دارد و هميشه مي‌تواند بازدارنده باشد.

وي افزود: توانمندي علمي بالا در حوزه صنايع موشکي به دليل فرصت‌هايي بود که در اختيار کارشناسان و دانشمندان کشور قرار داده شد. من فکر مي‌کنم اگر يک مقدار اعتبار به اين حوزه بيشتر تخصيص يابد و با توجه به اينکه امروز جنگ ما جنگ رسانه است و هر روز ما بالاخره فن‌آوري‌هاي جديد با قابليت‌هاي جديد مشاهده مي‌کنيم،  مي‌توانند تحولات خاصي را ايجاد کنند.
 
ضرغامي ادامه داد: در صنعت رسانه خوشبختانه اين قابليت‌ها و ظرفيت‌ها در سازمان صدا و سيما بسيار بالا است که البته تکيه‌ي آن هم به شرکت‌هاي دانش بنياني است که نخبگان اين کشور در حال اداره آن هستند. اگر اعتبارات لازم فراهم شوند مي‌توانيم در بسياري از حوزه‌هاي ديگر شاهد افتخارات ديگري از اين بچه‌ها باشيم.

رئيس رسانه ملي در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران مبني بر تأسيس شبکه‌هاي ديگر سيما گفت: با توجه به نيازهايي که در کشور احساس مي‌شود و اولويت بندي که ما داريم شبکه‌هاي ديگري در نوبت راه اندازي هستند که به لحاظ فني راه اندازي آنها در تهران فعلا مشکلات کمتري دارد، با سرمايه گذاري که در تهران صورت گرفته و فرستنده‌اي که وجود دارد ما مي‌توانيم تا چند شبکه‌ي ديگر را با هزينه‌ي کمتر در تهران به لحاظ فني راه اندازي کنيم، منتها مسئله جدي ارسال اين سيگنال به استان‌هاست.

وي افزود: ما تا شبکه‌ي "نسيم" توانستيم با تلاش و زحمات زياد اين شبکه‌ها را در استان‌ها هم پوشش دهيم، از اين به بعد ديگر نياز به فرستنده‌ي جديد است؛ يعني دو شبکه، PS1, PS2 که 16 شبکه را در استان‌ها پوشش مي‌داد  با تلاش فني که در صدا و سيما انجام گرفته و يک طرح تحقيقاتي به نتيجه رسيد. اين هشت تا با فشرده سازي به ده تا افزايش پيدا کرد و ديگر اين آخرين ظرفيت پهناي باند دستگاه‌هاي فرستنده و گيرنده ما است، بنابراين ما در استان‌ها در شرايط فعلي بيشتر از 20 شبکه نمي‌توانيم در اختيار قرار دهيم.

 

"ضرغامي" ادامه داد: الان هم شبکه "نسيم" را که به استان‌ها داديم به عنوان يک شبکه مستقل نيست بلکه شبکه استاني، دو يا سه بار بسته "نسيم" را پخش مي‌کنند؛ از اين به بعد شبکه‌هاي جديد حتما در استان‌ها فرستنده مستقل مي‌خواهد و ما سعي مي‌کنيم برخي از اين شبکه‌ها را در تهران راه اندازي کنيم.

رييس رسانه ملي با اظهار اميدواري گفت: انشاءالله دولت، مجلس و مسئولاني که بايد اولويت‌بندي کنند در بودجه کشور با توجه به اهميت بسيار بالايي که امروز رسانه دارد و مردم اولين حقشان است که بتوانند صدا و تصوير خودشان را ببينند و ديگران جايگزين خودشان نشوند، بالاخره وظيفه ما اين است که صدا و تصوير را به همه مردم به خصوص نقاط مرزي و دور کشور برسانيم.

وي افزود: فکر مي‌کنم انشاءالله با توجهي که به اين مسئله هست در کشور نگاه مثبتي به آن انجام بگيرد. اولويت هم به همکاري‌هايي که بايد با ما صورت بگيرد، بستگي دارد. ما الان با برخي از دستگاه‌ها وارد گفتگو و مذاکره شديم و وزارت آموزش و پرورش در واقع درخواست آنهاست، با سازمان جهانگردي و با برخي از دستگاه‌ها و نهادهاي ديگري که مي‌توانند در توليد محتوا و پذيرش بخشي از اعتباراتي که لازم براي راه اندازي  يا تجهيزات يا هماهنگي‌ها کمک کنند، البته کمک آنها مي‌تواند محدود باشد بار اصلي به عهده خود صدا و سيما است؛ ما با توجه به نوع همکاري آنها انشاءالله بعد مي‌توانيم اولويت‌بندي شبکه‌ها را اعلام کنيم.

رئيس رسانه ملي در پاسخ به سوال يکي از خبرنگاران مبني بر ممنوع‌الکار نبودن هنرمندان و فضاي بازتري براي کارکردن آنها در رسانه ملي گفت: صدا و سيما با يک گستره‌ي بسيار وسيعي از هنرمندان کار مي‌کند، ده‌ها هزار هنرمند، مجري، عوامل برنامه‌ساز در سطح تهران و مراکز استان‌ها و شبکه‌هاي برون مرزي با ما همکاري دارند اما ممکن است يک هنرمندي، يک همکاري خاصي دو يا يک مقطع پرکار باشد و ممکن است کم کار باشد و ممکن بوده به يک دلايلي لازم باشد در مقطعي يک نوع همکاري با صدا و سيما داشته باشد در يک زمينه خاصي، و در يک مقطع ديگري نوع همکاري‌اش را تغيير دهد.

وي افزود: مي‌دانيد که براي کارهاي تصويري واقعا 30 تا صنف با هم کار مي‌کنند تا يک کاري، تصويري شود. در سازمان صدا و سيما هم شغل‌هاي ما ده‌ها شغل است، يکي ممکن است در تهيه‌کنندگي موفق باشد، يکي در مجري‌گري موفق باشد و يکي در شرايطي ممکن است براي خودش مشکلاتي داشته باشد و بخواهد يک مدت ديرتري باز کار خود را ادامه دهد و برنامه‌هاي خود را پيش ببرد. اينها با توجه به نيازهايي که سازمان صدا و سيما احساس مي‌کند از همه اينها استفاده مي‌کند، بنابراين با توجه به اولويت‌بندي، ممکن است در واقع نوع استفاده‌ها متفاوت باشد. ما ممنوع‌التصوير همان طور که "علي دارابي" معاون سيما گفتند نداريم البته ممنوع‌الکار هم کلمه‌ي غلطي است چون کلمه عربي به فارسي اضافه نمي‌شود، شايد ممنوع‌التصوير بهتر از ممنوع‌الکار باشد؛ ممنوع‌الکار کلاً غلط است.

 

"ضرغامي" در پاسخ به سوال خبرنگار ديگري مبني بر سياست‌هاي سازمان صدا و سيما درخصوص زياد شدن شبکه‌هاي ماهواره‌اي اظهار داشت: سياست‌هايي که در واقع نظام رسانه‌اي سلطه در طول سال‌هاي گذشته داشته توليد هزاران شبکه ماهواره‌اي است و امروزه روشن شده که فکر و تمرکز آنها براي مقابله با انقلاب اسلامي ملت ايران است، بدون ترديد همين است. به دليل اينکه زبان فارسي که به هر حال با توجه به تعداد ايرانيان که در 3 يا 4 کشور هستند نسبت به کل جمعيت کره زمين خيلي محدودتر از آن است که حدود 150 شبکه به زبان فارسي بخواهد بيايد و راه اندازي شود. اين نشان مي‌دهد که اهميت انقلاب اسلامي و جمهوري اسلامي بالا است و آنها سعي مي‌کنند با راه اندازي شبکه‌هاي فارسي زبان با مزيت‌هاي مختلفي که آنها فکر مي‌کنند براي ملت ايران اهميت دارد، که بعد از يک مدت مي‌بينند که ممکن است از سر کنجکاوي بعضي از اين شبکه‌ها مورد توجه بخش محدودي از کشور قرار بگيرد، اما آن برنامه خاص، که يک فيلم و يک سريال مي‌تواند باشد وقتي تمام مي‌شود به طور کلي آن شبکه با خاطره‌ها پيوند مي‌خورد و اين را شما مرتبا در فضاي ماهواره‌اي کشور مي‌بينيد.

 

رئيس رسانه ملي خاطرنشان کرد: ارتباط رسانه ملي و شبکه‌هاي جمهوري اسلامي با مردم فوق‌العاده محکم است و علتش اين است که اين شبکه‌ها مال مردم بوده و خودشان را مي‌خواهند در اين شبکه‌ها ببينند. در هر صورت اين شبکه‌ها مملو از حضور خود مردم و نيازهايي است که مردم دارند و اين شبکه‌ها آن‌ها را مرتفع مي‌کنند؛ بنابراين آن شبکه‌هاي ماهواره‌اي نوعا خطري براي جمهوري اسلامي نيستند، البته بايد مسئولان و متوليان امر اعتبارات لازم را به موقع فراهم کنند تا اين همه ظرفيت و قابليت‌هاي توليد به خصوص در حوزه کارهاي نمايشي که وجود دارد، بتواند به مرحله فعليت برسد و در اختيار مردم قرار گيرد.



انتهاي پيام/

 
 
 
ارسال کننده
ایمیل
متن
 



جهت عضويت در کانال های خبري سلام لردگان روی تصاویر کليک کنيد
پیوند
سايت رهبري

دولت

مجلس